Diplomatul.ro

35.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024

Orlando Nicoara : Capitalizarea Nvidia a crescut ieri cu $277 miliarde, dupa ce compania a anuntat venituri cu crestere cu aproape 270%, in ritm anual, in ultimul trimestru.

Must read

Dupa inchiderea bursei a mai adaugat ~ $30 miliarde la valoarea companiei.
Nvidia a castigat intr-o zi cam cat e PIB-ul Romaniei intr-un an, depasind recordul din ianuarie, cand Meta a castigat, in capitalizare, aproape $200 miliarde intr-o zi. Valoarea companiei, asa cum e data de bursa, se apropie de $2000 de miliarde, fiind depasita doar de Microsoft si Apple.

In anul fiscal care s-a incheiat la 28 ianuarie, Nvidia a avut venituri de $60+ miliarde.
Pretul unei actiuni se apropie de $800. In urma cu 5 ani era $42+
La aceasta evaluare, companie se tranzactioneaza la un multiplu de ~ 33 de ori mai mare decat veniturile anuale.

Compania are 26000+ angajati, trebuie sa plateasca salarii, taxe, impozite pe dividende, sa investeasca in cercetare pentru a tine pasul cu tehnologia si a ramane competitiva pe piata chip-urilor. Adica nu poate da dividende egale cu 100% din vanzari.
Pe ultimul trimestru, compania a raportat $22+ miliarde venituri si $12 miliarde profit. Profitabilitate foarte buna la 54% din cifra de afaceri.
Deci cine investeste azi intr-o actiune Nvidia si-ar putea recupera banii, daca se mentine ritmul, din dividende, in 50+ ani.

Sau din vanzarea actiunilor, daca pretul per actiune va mai creste. Ca sa creasca trebuie sa fie cerere, adica cineva care analizeaza toate datele astea sa spuna, da, investesc in Nvidia.
Pentru a creste pretul per actiune, compania va trebui sa livreze, in urmatoarele trimestre, o crestere si mai mare la nivel de venituri/profit.

spot_img

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

Descoperă mai multe la Externe | Internațional

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura