Diplomatul.ro

24.3 C
București
marți, 25 iunie 2024

Organizațiile paravan pentru operațiunile Kremlinului în Europa. Cum apar ”idioții utili ai Moscovei”

Must read

Investigațiile au identificat mai mulți membri de rang înalt din conducerea organizației legale Pravfond ca fiind foști ofițeri ai serviciilor de informații rusești, iar finanțele grupului sunt legate de eforturile de propagandă în străinătate.

Fondul pentru susținerea și protecția drepturilor compatrioților care trăiesc în străinătate (Pravfond), o fundație juridică rusă, a fost paravanul Kremlinului pentru a finanța activități de propagandă în 48 de națiuni, și a angajat foști ofițeri de informații în calitate de directori ai operațiunilor sale în țările europene.

Potrivit The Guardian, care citează documente interne ale Pravfond, obținute de radiodifuzorul public danez DR de la o sursă europeană de informații și împărtășite cu un consorțiu de jurnaliști europeni, fundația a cheltuit milioane de euro pentru a finanța site-uri pro-ruse din Europa și a subvenționat onorariile pentru apărarea juridică a traficantului de arme Viktor Bout și a asasinului Vadim Krasikov, cel din urmă condamnat pentru uciderea unui fost comandant cecen la Berlin în 2019.

mai mult la Ziare.com Organizațiile paravan pentru operațiunile Kremlinului în Europa. Cum apar ”idioții utili ai Moscovei”

spot_img

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

Descoperă mai multe la Externe | Internațional

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura