Diplomatul.ro

35.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024

Lovitura pentru Moscova. Microsoft si Amazon vor pune capat saptamana viitoare accesului rusesc la produsele lor de cloud computing

Must read

Elena Volotovskaia, vicepresedinte pentru investitii la compania rusa de IT Softline, a confirmat vineri ca a fost informata in scris de Microsoft si Amazon ca firmele rusesti nu vor mai putea accesa produsele lor bazate pe cloud incepand cu 20 martie, relateaza Kyiv Post.

Potrivit publicatiei ruse RBC, Softline si-a avertizat clientii ca pierderea accesului la cloud ar putea implica si restrictii functionale in operarea altor produse si servicii furnizate de Microsoft, Amazon si Google.

Volotovskaia a declarat ca Microsoft a explicat ca actiunile sale au fost rezultatul celui de-al 12-lea pachet de sanctiuni UE, numarul UE 833/2014, impotriva Rusiei, care a fost adoptat la 19 decembrie 2023. Acestea au impus restrictii privind furnizarea de „anumite software de management, de analiza sau de proiectare a afacerilor, inclusiv solutii cloud, catre organizatiile inregistrate in Rusia” pana cel tarziu la 20 martie.

 

https://www.aktual24.ro/lovitura-pentru-moscova-microsoft-si-amazon-vor-pune-capat-saptamana-viitoare-accesului-rusesc-la-produsele-lor-de-cloud-computing/

 

 

spot_img

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

Descoperă mai multe la Externe | Internațional

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura