Diplomatul.ro

31.8 C
București
marți, 23 iulie 2024

Laurențiu Dincă: Golden Gai, Tokyo. Un labirint de străzi înguste, slab luminate, doar de felinare, cu peste 200 de case din lemn în care se află câte un băruleț

Must read

Cea mai interesantă zonă de baruri în care am fost.
Un labirint de străzi înguste, slab luminate, doar de felinare, cu peste 200 de case din lemn în care se află câte un băruleț. În fiecare micro-bar încap 5-6 persoane, cu tot cu barman. Fiecare locație are un specific diferit, în funcție de preferințele patronului. Unul era în stil gotic, cu un candelabru la intrare, altul este cu diverse articole vintage și postere de epocă. Și tot așa.
Aici turiștii se împrietenesc între ei, discută, află povești. Și se poate fuma înăuntru. Nu în toate, dar în multe din ele. De regulă există un indicator la intrare.
Ca istorie: în anii ‘50 era o zonă cunoscută pentru prostituție. În anii ‘60 a devenit zona bețivilor. În ‘80 Yakuza incendiază locuințele din jur pentru a vinde terenurile. Golden Gai rezistă pentru că localnicii s-au adunat să își apere micile afaceri. Acum s-a transformat într-un punct de atracție, unde oamenii vin să experimenteze Tokyoul “autentic”.

 

spot_img

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

Descoperă mai multe la Externe | Internațional

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura