Diplomatul.ro

30.5 C
București
vineri, 21 iunie 2024

Jurnalism și inteligență artificială: A fost lansată Carta de la Paris

Must read

Organized Crime and Corruption Reporting Project  (OCCRP) a contribuit la crearea primului set de reguli (carta de la Paris) privind relația dintre inteligența artificială (AI) și jurnalism, care își propune să definească principiile etice și standardele pentru jurnaliști, redacții și instituții media din întreaga lume referitoare la utilizarea inteligenței artificiale.

Inițiativa creării cartei aparține Reporters Without Borders (RSF), o organizație internațională non-profit și non-guvernamentală dedicată apărării dreptului la informație. Carta a fost lansată vineri, în colaborare cu cei 16 parteneri ai RSF, inclusiv OCCRP.

„Carta de la Paris este primul reper etic internațional pentru inteligența artificială și jurnalism”, a declarat Christophe Deloire, secretarul general al RSF. „Dovezile factuale, o distincție clară între conținutul autentic și sintetic, independența editorială și responsabilitatea umană vor fi principalele garanții pentru dreptul la știri și informații de încredere în era AI”.

În iulie, RSF a lansat un comitet condus de jurnalista laureată a Premiului Nobel pentru Pace 2021, Maria Ressa, pentru a elabora Carta de la Paris privind inteligența artificială și jurnalism, publicată la Forumul pentru pace de la Paris, desfășurat în capitala franceză în perioada 10-11 noiembrie.

Jurnalism și inteligență artificială: A fost lansată Carta de la Paris

 

spot_img

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

Descoperă mai multe la Externe | Internațional

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura