Diplomatul.ro

12.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024

În cursa pentru supremația în domeniul inteligenței artificiale, China și SUA merg pe drumuri complet diferite

Must read

Deși chatbotul realizat de OpenAI, cu sediul în SUA, a fost lansat oficial la sfârșitul anului 2022, a fost nevoie de 2023 pentru ca ascensiunea sa fără precedent să ridice sprâncenele în China, unde guvernul și-a stabilit obiectivul de a deveni liderul mondial în domeniul IA până în 2030.

În ultimul deceniu, accentul pus pe IA în societatea chineză și în cultura digitală a crescut. De la izbucnirea Covid-19, implementările de IA în școli, clădiri de birouri și fabrici s-au desfășurat cu pași repezi.

În toamnă, acțiunile companiei chineze de inteligență artificială iFlytek s-au prăbușit după ce una dintre tabletele de inteligență artificială ale companiei, care îi ajuta pe elevi la teme, a generat un eseu care conținea câteva note critice despre Mao Zedong. Incidentul a dus la pedepsirea personalului iFlyTek și a servit drept avertisment pentru alți actori din domeniu că modelele lor de inteligență artificială trebuie să funcționeze în cadrul liniilor directoare și al reglementărilor din spațiul cibernetic strict guvernat de China.

 

În cursa pentru supremația în domeniul inteligenței artificiale, China și SUA merg pe drumuri complet diferite

 

spot_img

More articles

Lasă un răspuns

Latest article

Descoperă mai multe la Externe | Internațional

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura