13 C
București
sâmbătă, 24 octombrie 2020
Acasă Armenia Serviciile de informatii ale NATO pariaza pe victoria Armeniei in conflictul cu...

Serviciile de informatii ale NATO pariaza pe victoria Armeniei in conflictul cu Azerbaidjanul

Conflictul din Nagorno-Karabah poate parea pentru cetateanul obisnuit occidental ca o ciocnire nesemnificativa, undeva intr-un colt indepartat al planetei. Insa, in realitate, ceea ce se intampla acolo poate avea consecinte colosale, afectand stabilitatea si securitatea regionala, precum si ambitiile a doi lideri problematici pentru Occident: Vladimir Putin si Recep Tayyip Erdogan, arata sursa citata, potrivit publicatiei DefenseRomania.ro.

-

In confruntarile agravate, nici Armenia si nici Azerbaidjanul nu vor face concesii si compromisuri, asa ca un razboi, cu consecinte potential mari, este foarte probabil. Serviciile de informatii ale NATO au evaluat anterior situatia si au pariat pe victoria Armeniei impotriva Azerbaidjanului.

Inainte de aceasta, Rusia a furnizat arme si a instruit ambele parti, exercitand un efect calmant asupra lor. Dar acum, Armenia si Azerbaidjanul au decretat legea martiala si isi mobilizeaza trupele. Cel mai rau lucru este ca nu exista nicio posibilitate pentru alte tari sa intervina in ceea ce se intampla, pentru a opri varsarea de sange, cel putin o vreme.

Ankara si Moscova sustin parti diferite si au puncte de vedere opuse in Siria si Libia. Turcilor nu le plac armenii si stau in spatele fratilor lor musulmani din Azerbaidjan. In acelasi timp, Armenia este membra a OTSC si spera la o asistenta suplimentara de la Moscova.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Războiul consulatelor” dintre China și SUA escaladează. Chinezii răspund cu închiderea...

0
Represaliile Chinei pentru închiderea consulatului din Houston de către autoritățile americane nu au întârziat să apară. Vineri, chinezii au ordonat închiderea consulatului SUA de...