13 C
București
sâmbătă, 24 octombrie 2020
Acasă Belarus Parlamentul European: Lukașenka trebuie să plece în noiembrie când îi expiră vechiul...

Parlamentul European: Lukașenka trebuie să plece în noiembrie când îi expiră vechiul mandat

Parlamentul European are un mesaj clar și concis pentru Alexandr Lukașenka. Într-un mesaj de sprijin pentru protestatarii pro-democrație belaruși, Parlamentul European a spus joi că Alexandr Lukașenka nu mai trebuie recunoscut drept președinte al Republicii Belarus începând din luna noiembrie, când îi expiră vechiul mandat.

-

Acest mesaj și altele în sprijinul opoziției vin la o zi după ce Lukașenka a acuzat Occidentul că ar vrea să-i distrugă țara printr-o nouă revoluție colorată.

„O dată ce termenul aflării în funcție a liderului autoritar în exercițiu Alexandr Lukașenka expiră pe 5 noiembrie, parlamentul nu-l va mai recunoaște drept președinte al țării”, se spune în rezoluția Parlamentul European.

574 de europarlamentari au votat pentru, 37 s-au pronunțat împotrivă, iar 82 s-au abținut. În rezoluție se mai spune că nu sunt recunoscute rezultatele alegerilor prezidențiale belaruse din 9 august, despre care autoritățile de la Minsk spun că au fost câștigate, cu 80% din voturi, de Alexandr Lukașenka, iar opoziția – că au fost falsificate de acesta.

„Uniunea Europeană are nevoie de o nouă abordare față de Belarus, care include încetarea deplină a cooperării cu regimul lui Lukașenka”, a spus europarlamentarul lituanian Petras Austrevicius, care conduce eforturile Parlamentului European de a exercita presiuni asupra Minskului pentru oprirea represaliilor față de protestatarii opoziției.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Războiul consulatelor” dintre China și SUA escaladează. Chinezii răspund cu închiderea...

0
Represaliile Chinei pentru închiderea consulatului din Houston de către autoritățile americane nu au întârziat să apară. Vineri, chinezii au ordonat închiderea consulatului SUA de...