Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că mai multe state europene au adoptat măsuri excepţionale pentru a limita răspândirea infecţiei cu COVID-19, cu impact asupra liberei circulaţii a persoanelor şi a bunurilor/mărfurilor.

Acestea vizează, printre altele: reintroducerea controalelor la frontieră, suspendarea tranzitului pe teritoriu sau condiţionarea acestuia de îndeplinirea unor condiţii speciale, închiderea unor puncte de frontieră. Măsurile prezentate de MAE au fost adoptate de statele vecine României, precum şi de cele care au frontieră cu Italia. Informaţiile sunt valabile la 13 martie.
 
Bulgaria – Compania de transport aerian Bulgaria Air a suspendat toate zborurile către şi dinspre Milano până la 27 martie. În aeroporturi sunt amplasate camere termice, iar în toate punctele de trecere a frontierei există personal specializat cu termometre mobile. Persoanele care sosesc din China continentală, Italia, Coreea de Sud şi Iran vor completa un formular. Autorităţile pot dispune măsuri, inclusiv de control medical, teste de laborator, plasarea în carantină. La 13 martie, Bulgaria a declarat stare de urgenţă şi Guvernul a anunţat că va da publicităţii măsurile suplimentare adoptate.
 
Republica Moldova – Sunt sistate cursele aeriene regulate cu Italia, Spania, Franţa, începând cu 15 martie, ora 00:00. Sistarea curselor aeriene regulate cu Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, România începând cu 16 martie, ora 00:00. Interdicţia pentru operatorii aerieni de a îmbarca călătorii care vin către Republica Moldova, cu escală, din Italia, Spania, Franţa, Germania, China, Iran şi Coreea de Sud.
 
Ucraina – Compania Ukraine International Airlines (UIA) a anulat o serie de zboruri internaţionale către Italia, Elveţia, Grecia, Germania, Israel, Spania, Marea Britanie, Lituania, Azerbaidjan, Turcia, Polonia, Ungaria, Austria, Cehia, Finlanda, Danemarca, precum şi curse interne. Totodată, în următoarele 48 de ore autorităţile ucrainene vor restricţiona intrarea cetăţenilor străini pe teritoriul Ucrainei pentru o perioadă de două săptămâni. Excepţie fac cetăţenii străini care lucrează pe teritoriul Ucrainei, membrii corpului diplomatic acreditat în Ucraina şi ai organizaţiilor internaţionale care activează pe teritoriul Ucrainei.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/societate/mae-prezinta-masuri-exceptionale-luate-mai-multe-state-europene-limita-raspandirea-coronavirusului-1_5e6c5ff35163ec4271ec369b/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here