AcasăLumeaCum au ajuns britanicii la mâna şoferilor români de camioane. „Înainte ne...

Cum au ajuns britanicii la mâna şoferilor români de camioane. „Înainte ne tratau ca pe sclavi, acum se roagă de noi”

-

Şoferii români de camioane sunt marii câştigători ai Brexitului, în condiţiile în care Marea Britanie se confruntă cu uriaşe probleme pe piaţa muncii. Asta după ce mulţi şoferi au părăsit ţara din cauza Brexitului, iar acum magazinele şi depozitele nu mai pot fi aprovizionate.

Există şi români care au de câştigat după Brexit. Şoferii români sunt la mare căutare, iar patronii englezi se roagă de ei să rămână în Marea Britanie. Iar pentru a fi mai convingători, patronii companiilor de transport britanice au început să le crească salariile, obligaţi de criza uriaşă a forţei de muncă.
Clujeanul Valentin Bonda este unul dintre şoferii de TIR care au avut experienţe neplăcute cu britanicii. A petrecut câteva săptămâni în Marea Britanie, în urmă cu trei ani, dar a renunţat din cauză că nu se simţea apreciat, iar patronul firmei la care se angajase nu era serios.
„Am avut o experienţă în Marea Britanie, dar nu mi-a plăcut deloc. Aş spune că a fost o experienţă mai degrabă negativă. Nu se ştiau purta cu angajaţii, erau aroganţi, iar din acest motiv am plecat rapid de acolo. Şi au plecat mulţi alţi colegi, români, polonezi şi alţi est-europeni. Am plecat în Belgia şi nu regret deloc, pentru că salariile sunt cel puţin la acelaşi nivel, dar oamenii sunt de altă calitate. Culmea e că acum e plin de anunţuri şi vin englezii şi se roagă de tine să mergi la ei, dar nu mai fac greşeala asta. Dacă nu au ştiut să ne aprecieze atunci…”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

„Războiul consulatelor” dintre China și SUA escaladează. Chinezii răspund cu închiderea...

0
Represaliile Chinei pentru închiderea consulatului din Houston de către autoritățile americane nu au întârziat să apară. Vineri, chinezii au ordonat închiderea consulatului SUA de...